Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A bioenergetika

2008.10.06


Néhány gondolat a bioenergetikáról

Az emberi szervezet egy nyitott energetikai rendszerként müködik.A környezetéből a táplálékkal energiát vesz fel, és energiát közöl az őt körülvevő miliővel. Az emberi energia -a kínai természetgyógyászati felfogás szerint- energia pályákon-meridiánokon-áramlik és ez az energia/ a chi/ a test bizonyos pontjain besürüsödik /csakrák/ és ezeken a kapukon keresztül történik az energia be-és kijutása a szervezetből.A kínai felfogás szerint a 12 fő meridián meghatározott pontján lévő energia koncentrációs pontokat használják fel arra, hogy tűszúrásokkal /akupunktúrával/ a pontok nyomásával /akupresszúrával/ vagy gyenge elektromos árammal /elektroakupunkturával/ esetleg kristályokon átsugárzott nagyenergiájú fénynyalábbal, illetve soft lézer sugárral beavatkozzanak a testi energia áramlásába, megváltoztassák annak irányát, arányát, mennyiségét, vagy megszüntessék az energia blokádokat. Ez a szakszerű és tudatos beavatkozás az emberi energia hálózatba jelenti az akupunkturás, akupresszurás és elektroakupunkturás gyógyítás lényegét.
Az emberi energiának ez a fajtája legújabb méréstechnikai módszerek és eszközök segítségével mérhető, kimutatására többféle műszer áll rendelkezésre/Egely-kerék, Voll-készülék, Vega-teszt, Riodoraku stb./
Az 1953-ban dr Reinhold Voll által létrehozott készülék segítségével végzett bioenergetikai felmérés jelentősége abban foglalható össze, hogy:
1. Segitségével meghatározható az akupunktúrás pontok helye.
2. Felmérhető a pontok, meridiánok, funkciókőrők és a hozzájuk reflexesen kapcsolódó szervek, szővetek bioelektromos viselkedése, a normálistól való eltérése és ennek alapján diagnosztizálni lehet a meglévő, vagy kialakulóban lévő betegségeket, rendellenességeket.
3. Felmérhető a szervezet általános vegetatív tónusa.
4.A mérő áramkör közelébe helyezett gyógyszerek, homeopátiás szerek által sugárzott információk a szervezetbe közvetíthetők és az ezekre adott reakciók, regulációs változások mérésével a készítmény hasznossága egzakt módon, személyre szabottan mérhető.
5. Feltérképezhető a különböző szervek, szövetek regulációs képessége, felfedezhetők a gócok és a zavarómezők.
6. A beteg állapota a kezelés folyamán ellenőrizhető.
7. Az akupunktúrás pontokra helyezett mérőelektróda segítségével elektroakupunkturás kezelés végezhető, ami hatásában felülmúlja az akupresszúrás és tűszúrásos kezelést.
A készülékkel és a hozzá kapcsolódó számítógépes programmal tesztelhetők: a homeopátiás és allopátiás készitmények, a betegségeket okozó, vagy annak folyamán keletkező anyagok a nozódák, szervpreparátumok, fitoterápiás készitmények, táplálékalkotók és kiegészitők, adalékanyagok, tápszerek, fogászati anyagok, környezeti mérgek/nehézfémek, baktérium-, gomba toxinok, allergének, élvezeti szerek/.
Ezen információk alapján kiválaszthatók a szevezet számára legalkalmasabb gyógyanyagok.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.